Zonneallergie tips

Tips zonneallergieHeb je last van zonneallergie? Dan is zorgeloos zonnebaden voor jou niet weggelegd. Want die vervelende zonneallergie symptomen kunnen voor veel last zorgen. Bij de een blijft de schade beperkt tot enigszins onaangenaam aanvoelende rode plekken, de ander zit van top tot teen onder de jeukende bultjes. Zeker wanneer jij tot de laatste categorie behoort, kun je dus wel wat zonneallergie tips gebruiken. Welke tips zijn er allemaal om zorgeloos om te gaan met jouw allergie?

Lees verder

Soorten zonneallergie

Ook al lijken de symptomen van alle soorten zonneallergie op elkaar, de ene zonneallergie is de andere niet.  Er zijn globaal gezien drie soorten zonneallergie te onderscheiden. Ieder van deze drie soorten zonneallergie ontstaat op een andere manier, hoewel het eindresultaat (roodheid, blaasjes en soms zelfs zwellingen) hetzelfde is. Welke soorten zonneallergie zijn er allemaal?

Lees verder

Crème tegen zonneallergie

Voor veel mensen staat de zomer gelijk aan buitenpret, lange zomeravonden en gezellige middagen op het strand, het terras en/of de ijssalon. Maar als je last hebt van zonneallergie, is de zomer soms een periode van behoorlijk afzien: even niet uitkijken of je zit alweer onder de vlekken, blaasjes en bultjes. Zijn er ook crèmes die je kunt gebruiken tegen zonneallergie’? Zo ja, hoe goed werken die eigenlijk?

Lees verder

Zonneallergie en blaasjes op de huid

Ben jij ook zo dol op heerlijk wandelen, liggen en luieren in de zon? Maar heb je na een aantal uren zonnebaden steevast last van jeukende kleine blaasjes op je huid? Deze blaasjes kunnen een teken zijn dat je last hebt van zonneallergie. Wat kun je tegen deze blaasjes op de huid doen? Lees verder

Jeuk bij zonneallergie verminderen

Ben jij iemand die last heeft van een zonneallergie? Schijnt de zon eindelijk eens een keer, ontstaan er allemaal kleine blaasjes op je huid. En alsof dat nog niet erg genoeg is , jeuken die dingen ook nog eens een keer. Wat kan je doen tegen de jeuk bij zonneallergie? Welke middelen zijn er? Lees verder

Zonneallergie in je gezicht

Je gezicht is je visitekaartje: het is het eerste wat mensen van je zien. Daarom vinden veel mensen het vaak vervelender om één puist op hun gezicht te hebben, dan meerdere puistjes op andere plekken, zoals bijvoorbeeld op de rug. Maar wat als je nu zonneallergie hebt en je krijgt uitslag in je gezicht? Lees verder

Is zonneallergie erfelijk?

Wil jij graag weten of zonneallergie erfelijk is? Bijvoorbeeld omdat je wilt weten of je kind zonneallergie kan ontwikkelen als jij het ook hebt, of misschien wil je vooral graag weten waar jouw zonneallergie vandaan komt. Hoe zit dit nou eigenlijk? Is zonneallergie erfelijk of niet?

Lees verder

Zonneallergie zwangerschap

Wanneer je zwanger bent, ben je waarschijnlijk dolgelukkig met de komende kleine. Toch kun je allerlei verschillende problemen hebben tijdens de zwangerschap. Je kunt namelijk een zonneallergie ontwikkelen. Je hebt dan bijvoorbeeld jeukende rode plekken of witte blaasjes na blootstelling aan de zon. Vrouwen die zwanger zijn, lopenhet risico om tijdens hun zwangerschap ineens geconfronteerd te worden met zonneallergie. Dit kan ook gebeuren  als ze daar eerder nooit last van hebben gehad. Wat is hiertegen te doen?

Lees verder