Crème tegen zonneallergie

Voor veel mensen staat de zomer gelijk aan buitenpret, lange zomeravonden en gezellige middagen op het strand, het terras en/of de ijssalon. Maar als je last hebt van zonneallergie, is de zomer soms een periode van behoorlijk afzien: even niet uitkijken of je zit alweer onder de vlekken, blaasjes en bultjes. Zijn er ook crèmes die je kunt gebruiken tegen zonneallergie’? Zo ja, hoe goed werken die eigenlijk?

Een zonneallergie

Het vervelende is dat zonneallergie niet alleen minder fraai om te zien is: het jeukt ook nog eens verschrikkelijk! Krabben heeft geen zin en zal de klachten alleen maar doen verergeren. Gelukkig zijn er wel enkele huismiddeltjes die de jeuk bij zonneallergie verminderen. Desalniettemin is voorkomen uiteraard beter dan genezen! Zo kun je tips opvolgen om zonneallergie te voorkomen of te verminderen én een speciale crème gebruiken tegen zonneallergie.

Zonnebrand cremeEen crème tegen zonneallergie, hoe werkt dat?

De meeste zonnebrandcrèmes blokkeren voornamelijk UV-B straling. Mensen die last hebben van zonneallergie, zijn echter gevoelig voor UV-A, een soort straling die door reguliere crèmes niet of nauwelijks geblokkeerd wordt. Door een speciale crème tegen zonneallergie te gebruiken, wordt de UV-A straling geblokkeerd, zodat deze je huid niet kan irriteren. Deze crèmes helpen dus daadwerkelijk om de symptomen van zonneallergie te voorkómen, in plaats van deze achteraf te verlichten.

Crèmes tegen zonneallergie

Er zijn verschillende merken die speciale crème tegen zonneallergie in het assortiment hebben. Een bekende crème is bijvoorbeeld Eucerin Sun Allergy Protection Crème. Deze crème beschermt tegen UV-A en UV-B (aff.) en bevat tevens een antioxidant, die afkomstig is uit de bladeren van de Japanse boom Plumeria. Ook La Roche-Posay heeft  een speciale crème tegen zonneallergie in het assortiment. Deze lijn heet Antelios. Minder bekend maar wel net zo effectief is de Algasun Ultra met mintolie. Dit is een speciale lotion die helpt tegen overgevoeligsreacties, dus ook tegen zonneallergie. Het kan zeker de moeite waard zijn om deze crèmes eens te proberen.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Huiduitslag door de zon?

Er bestaan verschillende producten die hulp bieden bij een zonneallergie. Bekijk aanbod > (aff.)

Zonverzorging >

Geplaatst in: Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *