Jeuk bij zonneallergie verminderen

Behoor je tot die pechvogels die last hebben van zonneallergie? Schijnt de zon eindelijk eens een keer, ontstaan er allemaal kleine blaasjes op je huid. En alsof dat nog niet erg genoeg is (wie wil er nu met een gezicht vol rode blaasjes rondlopen?), jeuken die dingen ook nog eens een keer. Wat kan je doen tegen de jeuk bij zonneallergie?

Zonnebrandcrème helpt niet

Als je last hebt van zonneallergie, heb je het vast al eens geprobeerd om de klachten te verminderen door het gebruik van zonnebrandcrème. Helaas, in de meeste gevallen biedt dat geen soelaas. Dit komt doordat zonnebrandcrèmes voornamelijk beschermen tegen UV-B, terwijl zonneallergie in de regel wordt veroorzaakt door UV-A. Wel kan je een sunblocker proberen. Hoewel deze niet alle UV-A straling blokkeert, helpt het allicht om de zonneallergie en de bijbehorende symptomen minder heftig te laten zijn. Zie ook crème tegen zonneallergie.

Jeuk bij zonneallergie verminderen met huismiddeltjes

Jeuk verminderenHeb je last van zonneallergie, dan hoef je gelukkig niet acuut aan de medicijnen of een zware behandeling te volgen. Vaak kan je met een aantal simpele huismiddeltjes de vervelende klachten, met name de jeuk, flink verminderen. Om te beginnen is er het koud kompres: door dit op de aangedane huid te leggen, zal je merken dat de jeuk al snel stukken minder wordt. Heb je ook ’s avonds nog last van de jeuk door zonneallergie en ben je bang dat je hierdoor uit je slaap gehouden wordt? Neem een koude douche of, beter nog, maak een T-shirt nat met koud water en trek het aan. Je zal zien dat de jeuk hierdoor afneemt.

Rauwe aardappel en komkommer tegen de jeuk

Komkommer tegen jeukDe jeuk door zonneallergie verminderen kan ook door je keukenkastjes na te pluizen: een komkommer of een rauwe aardappel is alles wat je nodig hebt. Snijd de komkommer of de aardappel in plakjes en leg deze op de jeukende blaasjes. Hierdoor kalmeert je huid en zal de jeuk snel minder worden.

Geen komkommer of aardappel in huis, maar wel exotischer ingrediënten zoals kokosmelk? Mix de kokosmelk met een beetje yoghurt en gebruik dit als lotion om je huid mee in te wrijven. Dit verlicht de symptomen van zonneallergie gelukkig snel.

Geplaatst in: Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *