Jeuk bij zonneallergie verminderen

Ben jij iemand die last heeft van een zonneallergie? Schijnt de zon eindelijk eens een keer, ontstaan er allemaal kleine blaasjes op je huid. En alsof dat nog niet erg genoeg is , jeuken die dingen ook nog eens een keer. Wat kan je doen tegen de jeuk bij zonneallergie? Welke middelen zijn er?

Zonnebrandcrème helpt niet

Als je last van zonneallergie hebt, heb je het vast al eens geprobeerd om de klachten te verminderen door zonnebrandcrème te gebruiken. In de meeste gevallen biedt dat geen oplossing. Dit komt doordat zonnebrandcrèmes voornamelijk beschermen tegen UV-B, terwijl zonneallergie in de regel wordt veroorzaakt door UV-A. Je kunt wel een sunblocker proberen. Hoewel deze niet alle UV-A straling blokkeert, helpt het mogelijk om de zonneallergie en de bijbehorende symptomen enigszins tegen te gaan. Zie ook crème tegen zonneallergie.

Jeuk bij zonneallergie verminderen met huismiddeltjes

Jeuk verminderenHeb je last van zonneallergie, dan hoef je gelukkig niet acuut aan de medicijnen of een zware behandeling te volgen. Vaak kun je met een aantal simpele huismiddeltjes de vervelende klachten, met name de jeuk, flink verminderen. Om te beginnen is er het koud kompres: door dit op de aangedane huid te leggen, zal je merken dat de jeuk al snel stukken minder wordt. Heb je ook ’s avonds nog last van de jeuk door zonneallergie en ben je bang dat je hierdoor uit je slaap gehouden wordt? Neem een koude douche of, beter nog, maak een T-shirt nat met koud water en trek het aan. Je zult zien dat de jeuk hierdoor afneemt.

Rauwe aardappel en komkommer tegen de jeuk

Komkommer tegen jeukDe jeuk door die door zonneallergie wordt ontstaan kun je ook verminderen door je keukenkastjes na te pluizen: een komkommer of een rauwe aardappel is alles wat je nodig hebt. Snijd de komkommer of de aardappel in plakjes en leg deze op de jeukende blaasjes. Hierdoor kalmeert je huid en zal de jeuk snel minder worden.

Geen komkommer of aardappel in huis, maar wel exotischer ingrediënten zoals kokosmelk? Mix de kokosmelk met een beetje yoghurt en gebruik dit als lotion om je huid mee in te wrijven. Dit verlicht de symptomen van zonneallergie gelukkig snel.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Huiduitslag door de zon?

Er bestaan verschillende producten die hulp bieden bij een zonneallergie. Bekijk aanbod > (aff.)

Zonverzorging >

Geplaatst in: Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *