Zonneallergie behandeling

Heb je last van de verschijnselen van zonneallergie? Dan is lekker zonnebaden helaas niets voor jou. Wanneer de rest van Nederland urenlang in het zomerse weer barbecuet, fietst, zont, leest, wandelt of watersport, trek jij het liefst je deken over je hoofd. Verstandig? Nee, want in veel gevallen bestaat de zonneallergie behandeling allereerst in het geleidelijk opvoeren van de hoeveelheid zonlicht. Hierdoor wordt je huid langzaamaan iets dikker en maak je tevens pigment aan. Dit pigment beschermt je weer tegen de UV-stralen waar je allergisch voor bent. Natuurlijk moet je het opvoeren van de hoeveelheid zonlicht niet starten in de zomervakantie. De zon schijnt dan veel te fel. Ga daarentegen aan het einde van de winter steeds iets vaker naar buiten en laat je huid wennen aan de eerste zonnestralen in het voorjaar. Voor de meeste mensen met zonneallergie is een dergelijke “gewenningskuur” voldoende. In ernstiger gevallen zal deze maatregel echter niet volstaan. Er moet dan een andere behandeling gestart worden. Welke behandelingsvormen zijn er zoal tegen een zonneallergie?

Zonneallergie behandelingZonneallergie behandeling in het ziekenhuis

Zonneallergie kan worden veroorzaakt door UV-A of door UV-B-straling. Afhankelijk van welke soort UV-straling de symptomen van zonneallergie veroorzaakt. kan de patiënt ook in het ziekenhuis behandeld worden. Hij of zij wordt dan in het voorjaar een aantal keer per week belicht met een speciale lichtbron op de polikliniek dermatologie. Deze behandeling moet enkele weken worden volgehouden alvorens er resultaat kan worden geboekt. Ook zal de behandeling in het daaropvolgende haar herhaald moeten worden, hoewel de ernst en de intensiteit van de klachten van jaar tot jaar sterk kunnen wisselen. Bij de meeste patiënten verdwijnt de zonneallergie vaak spontaan na een aantal jaar. Hoewel niemand nog precies weet hoe dat komt. Merk je zelf dat je klachten afnemen, ga hier dan wel verstandig mee om en boek niet dolenthousiast een wintersportvakantie: doseren en gewenning zijn hierbij de toverwoorden.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Huiduitslag door de zon?

Er bestaan verschillende producten die hulp bieden bij een zonneallergie. Bekijk aanbod > (aff.)

Zonverzorging >

Een gedachte over “Zonneallergie behandeling

  1. bokhorst

    mijn kleindochter is voor een paar dagen naar spanje geweest. daar was het 36 gr. Nu zij weer terug is zit zij onder de zon allergie zowel in haar nekje en gezichtje en benen en zij heeft een dikke mond en kan haast niet eten en praten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *