Zonneallergie door medicijnen

Iedereen kan te maken hebben met een zonneallergie. Ook wanneer je er eerder geen last van hebt, kan het later terugkomen. De allergie kun je herkennen aan rode, pijnlijke blaasjes, zwellingen of jeuk. De symptomen van zonneallergie hoeven niet beperkt te blijven tot alleen die gedeeltes van de huid die met de zon in aanraking zijn gekomen. Twijfel je of je last hebt van zonneallergie? Ga dan naar je huisarts, hij of zij kan je meer duidelijkheid geven.

Zonneallergie door medicijnen

Waarom de ene persoon wel last krijgt van zonneallergie en de andere niet, is niet bekend. Wel weet men zonneallergie ook kan worden veroorzaakt door bepaalde medicijnen. Heb je last van zonneallergie door medicijnen, overleg dan met je huisarts of je medicatie eventueel vervangen kan worden door middelen die geen zonneallergie tot gevolg hebben. Let op: stop nooit met medicatie zonder te overleggen met diegene die deze middelen aan je voorgeschreven heeft! Je hebt er tenslotte niets aan als je van je zonneallergie verlost bent, maar je vervolgens last krijgt van een bacteriële infectie, je hart of je bloeddruk.

Zonneallergie door medicijnenMedicatie die zonneallergie veroorzaakt

Er zijn verschillende soorten medicijnen die zonneallergie kunnen veroorzaken. De bekendste hierbij zijn eigenlijk wel de antibiotica. Moet je een antibioticakuurtje slikken, bijvoorbeeld omdat je blaasontsteking hebt, dan moet je gedurende de kuur oppassen met de zon, óók als je normaliter geen last hebt van zonneallergie. Aan het einde van je kuur kun je gewoon weer de zon in. Zorg ervoor dat je je goed insmeert – bekijk aanbod (aff.) – als je toch de zon in moet en bedek je huid zo veel mogelijk.

Een ander verhaal is het, wanneer je medicatie slikt die bestemd is voor langduriger gebruik. Sommige soorten pijnstillers kunnen bijvoorbeeld ook zonneallergie tot gevolg hebben, evenals harttabletten en plastabletten. Daarnaast zijn er ook tabletten tegen jeuk die voor een zonneallergie kunnen zorgen.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Huiduitslag door de zon?

Er bestaan verschillende producten die hulp bieden bij een zonneallergie. Bekijk aanbod > (aff.)

Zonverzorging >

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *