Zonneallergie en blaasjes op de huid

Ook zo dol op heerlijk wandelen, liggen en luieren in de zon? Maar heb je na een aantal uren zonnebaden steevast last van jeukende kleine blaasjes op je huid? Deze blaasjes kunnen een teken zijn dat je last hebt van zonneallergie. 

Bij zonneallergie reageert je huid overgevoelig wanneer deze wordt blootgesteld aan de zon. Hierdoor kan je last krijgen van vlekken (ook in je gezicht), bultjes en blaasjes. Geen fraai plaatje natuurlijk, maar dat is nog niet het ergste: deze blaasjes en bultjes kunnen ook behoorlijk veel jeuk veroorzaken. Als de blaasjes na verloop van tijd indrogen, neemt jeuk af, maar kunnen ze in plaats daarvan schilferig worden om te zien. Niet bepaalde zomerse look die je voor ogen had, dus!

Zonneallergie en blaasjes verminderen

SchaduwDoor je huid juist vanaf de eerste zonnestraaltjes langzaam te laten wennen, kan je zonneallergie verminderen. Ga dus zeker naar buiten wanneer het einde van de winter nadert en de zon zich langzaam weer laat zien! Is het eenmaal echt mooi weer, ga dan niet hele dagen in de zon ‘bakken’, maar voer de tijd die je in de zon doorbrengt langzaam op en wissel deze af met periodes in de schaduw. Ook helpt het om bescherming tegen de zon te dragen: een shirtje, petje of hoedje bijvoorbeeld.

Heb je last van zonneallergie en blaasjes of bultjes, blijf dan zeker tussen 11 uur ’s morgens en 3 uur ’s middags uit de zon. Gedurende deze uren schijnt de zon het felst en zal je het snelst last krijgen van allergische reacties.

Zonneallergie: blijf van die blaasjes!

Heb je last van zonneallergie en zijn er eenmaal bultjes en blaasjes ontstaan, probeer dan – hoe moeilijk ook- om niet te krabben. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want de uitslag kan behoorlijk jeuken. Door te krabbelen wordt de jeuk echter alleen maar erger. Je kan de uitslag enigszins verminderen door deze te koelen: een koude douche, een nat T-shirt of plakjes komkommer doen wonderen.

Geplaatst in: Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *