Zonneallergie en blaasjes op de huid

Ben jij ook zo dol op heerlijk wandelen, liggen en luieren in de zon? Maar heb je na een aantal uren zonnebaden steevast last van jeukende kleine blaasjes op je huid? Deze blaasjes kunnen een teken zijn dat je last hebt van zonneallergie. Wat kun je tegen deze blaasjes op de huid doen?

Zonneallergie

Bij een zonneallergie reageert je huid overgevoelig wanneer deze wordt blootgesteld aan de zon. Hierdoor kan je last krijgen van vlekken (ook in je gezicht), bultjes en blaasjes. Geen fraai plaatje natuurlijk, maar dat is nog niet het ergste. Deze blaasjes en bultjes kunnen ook behoorlijk veel jeuk veroorzaken. Als de blaasjes na verloop van tijd indrogen, neemt jeuk af, Het kan dan wel voorkomen dat er een schilferige huid in de plaats komt. Dit kan erg vervelend zijn.

Zonneallergie en blaasjes verminderen

SchaduwDoor je huid juist vanaf de eerste zonnestralen langzaam te laten wennen, kun je zonneallergie verminderen. Ga dus zeker naar buiten wanneer het einde van de winter nadert en de zon zich langzaam weer laat zien! Maak lekker een wandelingetje in de lente en probeer dit ook met regelmaat te doen. AIs het eenmaal echt mooi weer, ga dan niet hele dagen in de zon ‘bakken’, maar voer de tijd die je in de zon doorbrengt langzaam op en wissel deze af met periodes in de schaduw. Ook helpt het om bescherming tegen de zon te dragen: een shirtje, petje of hoedje bijvoorbeeld. Zonnebrandcrème kan eveneens helpen om je huid goed te beschermen.

Heb je last van zonneallergie en blaasjes of bulten, blijf dan zeker tussen elf uur ’s morgens en drie uur ’s middags uit de zon. Gedurende deze uren schijnt de zon het felst en zal je het snelst last krijgen van allergische reacties.

Blijf van de blaasjes af

Heb je last van zonneallergie en zijn er eenmaal bultjes en blaasjes ontstaan? Probeer dan – hoe moeilijk ook-  om niet te krabben. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want de uitslag kan behoorlijk jeuken. Door te krabbelen wordt de jeuk echter alleen maar erger en duurt het langer tot het weggetrokken is. Je kunt de uitslag enigszins verminderen door de huid enigszins te koelen. Dat kan bijvoorbeeld met een koude douche, een nat T-shirt of plakjes komkommer. Let op dat je ook dan niet te veel de plekken aanraakt waar je last van hebt.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Huiduitslag door de zon?

Er bestaan verschillende producten die hulp bieden bij een zonneallergie. Bekijk aanbod > (aff.)

Zonverzorging >

Geplaatst in: Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *