Zonneallergie in je gezicht

Je gezicht is je visitekaartje: het is het eerste wat mensen van je zien. Daarom vinden veel mensen het vaak vervelender om één puist op hun gezicht te hebben, dan meerdere puistjes op andere plekken, zoals bijvoorbeeld op de rug. Maar wat als je nu zonneallergie hebt en je krijgt uitslag in je gezicht?

Een zonneallergie

Een van de meest kenmerkende symptomen van zonneallergie is huiduitslag. Juist het feit dat je huid abnormaal reageert op de blootstelling aan zonlicht, is een teken dat je een zonneallergie hebt. Mensen met een lichte huidskleur zijn het meest gevoelig voor zonneallergie. Dat is heel vervelend, want juist op zo’n lichte huid zie je die vervelende uitslag natuurlijk het best.

SchilferingenZonneallergie in je gezicht, hoe ziet dat eruit?

Zonneallergie ziet er meestal uit als huiduitslag in de vorm van kleine rode bultjes of blaasjes. Deze kunnen erg jeuken. Gelukkig zijn er verschillende middeltjes waarmee je de irritante jeuk bij zonneallergie kan verminderen. Helaas loop je dan wel nog steeds met die rode bultjes rond. Deze kunnen voorkomen op vrijwel elke plek die is blootgesteld aan zonlicht: je gezicht, je nek, je onderarmen, je benen en de ruggen van je hand. Ook kunnen er blaasjes, zwellingen of schilferingen ontstaan. Deze reacties kunnen zich uitbreiden naar delen van je huid die niet aan zon zijn blootgesteld. Omdat je gezicht in de meeste gevallen vaker is blootgesteld aan de zon dan andere delen van je lichaam, zie je juist daar regelmatig de symptomen van een zonneallergie.

Een geheel rood gezicht bij zonneallergie?

rode ogenBij zonneallergie kan het gezicht niet alleen blaasjes of bultjes vertonen, maar zelfs in het geheel rood verkleuren. Niet zo charmant en veel mensen schamen zich hier dan ook van. Het is ook mogelijk dat je last krijgt van geïrriteerde ogen

Heb je zelf last van zonneallergie en zit je vanaf het eerste straaltje zonlicht binnen om je gezicht te beschermen? Dat is niet zo’n goed idee. Juist door voorzichtig, vanaf het eerste lentezonnetje, aan het zonlicht te wennen kunnen veel verschijnselen van zonneallergie voorkomen of verminderd worden. Probeer daarom juist wel extra zon te pakken en zorg ervoor dat je je goed insmeert met zonnebrandcrème.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Huiduitslag door de zon?

Er bestaan verschillende producten die hulp bieden bij een zonneallergie. Bekijk aanbod > (aff.)

Zonverzorging >

Geplaatst in: Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *