Zonneallergie in je gezicht

Je gezicht is je visitekaartje: het is het eerste wat mensen van je zien (en voor ogen hebben als ze aan je denken). Niet voor niets vinden veel mensen het stukken vervelender om één puist op hun gezicht te hebben, dan meerdere puistjes op andere locaties, zoals bijvoorbeeld op de rug. Maar wat als je nu zonneallergie hebt en je krijgt uitslag in je gezicht?

Een van de meest kenmerkende symptomen van zonneallergie is huiduitslag. Juist het feit dat je huid abnormaal reageert op de blootstelling aan zonlicht, geeft aan dat er sprake is van een allergie. Mensen met een lichte huidskleur zijn het meest gevoelig voor zonneallergie. Heel vervelend, want juist op zo’n lichte huidskleur zie je die vervelende uitslag natuurlijk het best.

SchilferingenZonneallergie in je gezicht, hoe ziet dat eruit?

Zonneallergie ziet er meestal uit als huiduitslag in de vorm, van kleine rode bultjes. Het vervelende aan deze bultjes is dat deze enorm kunnen jeuken! Gelukkig zijn er verschillende middeltjes waarmee je de irritante jeuk bij zonneallergie kan verminderen. Helaas loop je dan wel nog steeds met die rode bultjes rond. Deze kunnen voorkomen op vrijwel elke plek die is blootgesteld aan zonlicht: je gezicht, je nek, je onderarmen, je benen en de ruggen van je hand. Ook kunnen er blaasjes, zwellingen of schilferingen ontstaan. Deze reacties kunnen zich uitbreiden naar delen van je huid die niet aan zon zijn blootgesteld.

Een geheel rood gezicht bij zonneallergie?

rode ogenBij zonneallergie kan het gezicht niet alleen blaasjes of bultjes vertonen, maar zelfs in het geheel rood verkleuren. Niet zo charmant, want je ziet letterlijk zo rood als een kreeft! Ook maken mensen melding van last van hun ogen: deze kunnen geïrriteerd of gezwollen zijn.

Heb je zelf last van zonneallergie en zit je vanaf het eerste straaltje zonlicht binnen om je gezicht te beschermen? Dat is niet zo’n goed idee. Juist door voorzichtig, vanaf het eerste lentezonnetje, aan het zonlicht te wennen kunnen veel verschijnselen van zonneallergie voorkomen of verminderd worden.

Geplaatst in: Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *