Zonneallergie tips

Tips zonneallergieHeb je last van zonneallergie, dan is zorgeloos zonnebaden voor jou niet weggelegd. Waar anderen hun korte broek tevoorschijn trekken en het liefst de héle dag in de zon doorbrengen, heb jij misschien wel de neiging om je gordijnen dicht te trekken en je hoofd onder de deken te verstoppen. Want owww, die vervelende zonneallergie symptomen toch! Bij de een blijft de schade beperkt tot enigszins onaangenaam aanvoelende rode plekken, de ander zit van top tot teen onder de jeukende bultjes. Zeker wanneer jij tot de laatste categorie behoort, kan je dus wel wat zonneallergie tips gebruiken.

Zonneallergie tips

Heb je last van zonneallergie? Bedenk dan dat je de enige niet bent. Veel mensen en kinderen hebben in meer of mindere last van overgevoeligheid voor zonlicht, nou ja, voor UV-straling dan. Het probleem is alleen, dat het wanhopig vermijden van ook maar het geringste straaltje zonlicht je allergie alleen maar verergert. Je kan er dus beter voor kiezen om de blootstelling aan de zon langzaam op te bouwen. Hiermee begin je dus níet in juli, maar in een waterig lentezonnetje. Probeer vaak naar buiten te gaan en bouw de hoeveelheid zon waaraan je huid wordt blootgesteld, langzaam op. Op deze manier maak je pigment aan, wat je beschermt tegen zonneallergie.

Zonnebrand cremeGa je de zon in, zorg dan voor zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. Hou hierbij rekening met het feit dat wat bij de een prima werkt, voor de ander juist funest is: de juiste zonnebrandcrème kan een slok op een borrel schelen wanneer het gaat om zonneallergie! Let verder op je medicijngebruik; sommige medicatie kan zonneallergie veroorzaken of verergeren. Slik je dergelijke medicatie, overleg dan met je arts voordat je de zon in gaat.

Geplaatst in: Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *