Zonneallergie tips

Tips zonneallergieHeb je last van zonneallergie? Dan is zorgeloos zonnebaden voor jou niet weggelegd. Want die vervelende zonneallergie symptomen kunnen voor veel last zorgen. Bij de een blijft de schade beperkt tot enigszins onaangenaam aanvoelende rode plekken, de ander zit van top tot teen onder de jeukende bultjes. Zeker wanneer jij tot de laatste categorie behoort, kun je dus wel wat zonneallergie tips gebruiken. Welke tips zijn er allemaal om zorgeloos om te gaan met jouw allergie?

Zonneallergie tips

Heb je last van zonneallergie? Bedenk dan dat je de enige niet bent. Veel mensen en kinderen hebben in meer of mindere last van overgevoeligheid voor UV-straling. Het probleem is alleen, dat het wanhopig vermijden van ook maar het geringste straaltje zonlicht je allergie alleen maar verergert. Je kunt er dus beter voor kiezen om de blootstelling aan de zon langzaam op te bouwen. Hiermee begin je dus níet in juli, maar in een waterig lentezonnetje. Probeer vaak naar buiten te gaan en bouw de hoeveelheid zon waaraan je huid wordt blootgesteld, langzaam op. Op deze manier maak je pigment aan, wat je beschermt tegen zonneallergie.

Zonnebrandcrème

Zonnebrand cremeGa je de zon in, zorg dan voor zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. Hou hierbij rekening met het feit dat wat bij de een prima werkt, voor de ander juist funest is: de juiste zonnebrandcrème kan erg helpen als je met een zonneallergie te maken hebt. Let verder op je medicijngebruik; sommige medicatie kan zonneallergie veroorzaken of verergeren. Slik je dergelijke medicatie, overleg dan met je arts voordat je de zon in gaat.

Zonnebank

Voor sommige mensen helpt het om regelmatig een zonnebankje te nemen. Niet perse om bruin te worden, maar vooral om de huid wat meer te laten wennen. Dit werkt overigens niet voor iedereen. Het is ook niet nodig om extreem vaak onder de zonnebank te gaan. Eén keer per week of één keer per twee weken kan al verschil maken.

Overleg met je arts

Heb je een zonneallergie, dan kun je ook eens met je arts overleggen om te kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn om minder last te hebben van de blaasjes. De arts kan ook eventueel iets voorschrijven tegen de symptomen van een zonneallergie. Het kan zijn wellicht helpen.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Huiduitslag door de zon?

Er bestaan verschillende producten die hulp bieden bij een zonneallergie. Bekijk aanbod > (aff.)

Zonverzorging >

Geplaatst in: Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *