Zonneallergie zwangerschap

Ben je zwanger? Van harte gefeliciteerd met je aankomende kleintje! Maar… wat als je ineens te maken krijgt met symptomen die lijken op zonneallergie? Bijvoorbeeld jeukende rode plekken of witte blaasjes na blootstelling aan de zon? Helaas, het kán. Vrouwen die zwanger zijn, lopen het risico om tijdens hun zwangerschap ineens geconfronteerd te worden met zonneallergie, ook als ze daar eerder nooit last van hebben gehad.

Hoewel een zwangerschap uiteraard iets heel natuurlijks is, horen daar wel de nodige zwangerschapskwaaltjes bij. Zoals je zonder zwangerschap ook geen last hebt van ochtendmisselijkheid, terwijl je daar als je zwanger bent zeker in de eerste maanden veel last van kan hebben. Ook zonneallergie kan een zwangerschapskwaaltje zijn.

Zonneallergie zwangerschapZonneallergie zwangerschap behandelen

Hoewel er medicatie tegen zonneallergie bestaat, is het nog maar de vraag of je deze behandeling tijdens de zwangerschap zou mogen starten. Gelukkig is zonneallergie in de meeste gevallen goed te behandelen zonder medicijnen. Voor veel zwangere vrouwen die met zonneallergie te maken krijgen, volstaan enkele huismiddeltjes, zoals het middeltje met talkpoeder en water. Hierbij maak je een papje van talkpoeder, gewoon door er wat water bij te mengen. Met het gemaakte papje smeer je je in, vooral op de plaatsen waar de zonneallergie zich openbaart. Daarna laat je het middel opdrogen. Even afspoelen onder een niet al te hete (maar ook niet al te koude) douche en je kan er weer een tijdje tegen.

Geplaatst in: Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *