Zonneallergie zwangerschap

Wanneer je zwanger bent, ben je waarschijnlijk dolgelukkig met de komende kleine. Toch kun je allerlei verschillende problemen hebben tijdens de zwangerschap. Je kunt namelijk een zonneallergie ontwikkelen. Je hebt dan bijvoorbeeld jeukende rode plekken of witte blaasjes na blootstelling aan de zon. Vrouwen die zwanger zijn, lopenhet risico om tijdens hun zwangerschap ineens geconfronteerd te worden met zonneallergie. Dit kan ook gebeuren  als ze daar eerder nooit last van hebben gehad. Wat is hiertegen te doen?

Zwangerschapskwaaltjes

Hoewel een zwangerschap uiteraard iets heel natuurlijks is, horen daar wel de nodige zwangerschapskwaaltjes bij. Zo kun je bijvoorbeeld last hebben van ochtendmisselijkheid, een harde buik, aambeien, rugpijn en stemmingswisselingen Ook zonneallergie kan een zwangerschapskwaaltje zijn.

Hoe herken je de zonneallergie?

Je kunt de zonneallergie tijdens je zwangerschap herkennen aan bultjes of blaasjes die op je huid verschijnen nadat je in de zo bent geweest. Deze kunnen jeuken of een beetje pijn doen. Hoe lang dit blijft zitten kan per vrouw verschillend zijn.

Zonneallergie zwangerschapZonneallergie zwangerschap behandelen

Hoewel er medicatie tegen zonneallergie bestaat, is het nog maar de vraag of je deze behandeling tijdens de zwangerschap zou mogen starten. Lang niet alle medicatie is namelijk geschikt voor vrouwen die zwanger zijn, dus hier moet je even op letten. Daarbij is de kans mogelijk dat de medicatie niet goed aanslaat.

Zonder medicatie

Gelukkig is zonneallergie in de meeste gevallen goed te behandelen zonder medicijnen. Voor veel zwangere vrouwen die met zonneallergie te maken krijgen, volstaan enkele huismiddeltjes, zoals talkpoeder met water. Je maakt dan een soort papje door wat water door het talkpoeder te mengen. Daarna smeer je je in met het mengsel. Doe dit vooral op de plaatsen waar de zonneallergie zich openbaart, denk aan je gezicht, je hals of je armen. Daarna laat je het middel opdrogen. Daarna kun je het afspoelen. Ook is het handig om tijdens de zwangerschap de echte volle zon een beetje te ontwijken. Hiermee kun je de grootste problemen voorkomen. Smeer je daarnaast altijd goed in met zonnebrandcrème.

*Dit artikel kan affiliate links bevatten, deze zijn te herkennen aan (aff.). Lees voor meer informatie de disclaimer.

Huiduitslag door de zon?

Er bestaan verschillende producten die hulp bieden bij een zonneallergie. Bekijk aanbod > (aff.)

Zonverzorging >

Geplaatst in: Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *